קציצות פרסה עם בשר במיוחד לכבוד החג
את אותו מתכון אפשר להכין ללא בשר
מאת – אתי ברוקס
המרכיבים-
2-3 פרסות -כרישה
3 תפוחי אדמה
רבע קילו בשר טחון -בקר (אפשר עוף)
2 ביצים
פלפל שחור
מלח
מעט כמון
1-2 כפות קמח
ההכנה –
נבשל בסיר עם מים את הפרסה – הכרישה החלק הלבן ותפוחי אדמה עד לריכוך .
נסנן במסננת עד שהכל יבש .
נמעך עם מרסק של פירה.
נוסיף תבלינים ובשר .
נערבב טוב את התערובת .
נטגן בשמן קציצות עד להשחמה יפה
בתאבון חג שמח.
הכרישה – אוצר בריאות נסתר
הכרישה, ירק בעל טעם עדין ובצלתי, היא הרבה יותר מאשר רק תוספת למרק. היא מכילה מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, שהופכים אותה לאוצר בריאות של ממש.
למה כדאי לשלב כרישה בתפריט?
- עשירה בנוגדי חמצון: הכרישה מכילה כמות גבוהה של נוגדי חמצון, כגון קמפרול, המסייעים להגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.
- מקור מצוין לסיבים תזונתיים: הסיבים בכרישה תורמים לתחושת שובע, מסדירים את פעילות המעיים ומסייעים במניעת עצירות. הם גם תורמים לבריאות הלב על ידי סיוע בהורדת רמות הכולסטרול.
- חיזוק המערכת החיסונית: הכרישה עשירה בויטמין C, חיוני לחיזוק המערכת החיסונית ומסייע בגוף להילחם בזיהומים.
- בריאות העיניים: נוגדי החמצון בכרישה תורמים לבריאות העיניים ומסייעים במניעת ניוון מקולרי.
- מקור טוב לוויטמינים ומינרלים: הכרישה מכילה מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמיני B, ויטמין K, אשלגן ומנגן, החיוניים לתפקוד תקין של הגוף.
- תומכת בבריאות הלב: הסיבים התזונתיים והנוגדי חמצון בכרישה מסייעים להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
- מסייעת בשמירה על רמות סוכר יציבות: הסיבים בכרישה מאטים את קצב ספיגת הסוכר בדם, מה שעוזר לשמור על רמות סוכר יציבות ולהפחית את הסיכון לסוכרת.