מתכון לגפילטע פיש של סבתא
זה מתכון של סבתא שלי נחמה
המצרכים-
קילו פילה דג קרפיון (אפשר לקנות בחנות דגים טחון טרי )
לשמור את ראש הדג לבישול
2 בצלים
גזר
3 ביצים
כף סוכר
בערך כפית מלח או יותר לפי טעם
כפית גדושה פלפל שחור
חצי כוס קמח מצה
לציר –
ראש הדג
בצל,
2 גזרים
סלרי
עלה דפנה
מלח פלפל שחור
סוכר
אופן ההכנה –
טוחנים את הדג עם הבצל והגזר , אם הדג כבר טחון אז הבצל והגזר לשים במעבד מזון לקצוץ דק דק
לערבב יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.
לשים במקרר לפחות שעה.
בסיר רחב ממלאים מים
מוסיפים ענף סלרי גדול ., בצל קצוץ גס
מוסיפים את ראש הדג.
מביאים לרתיחה מוסיפים מלח וקצת סוכר , פלפל שחור ,עלה דפנה אחד
וגזר פרוס
יוצרים ומגלגלים קציצות ושמים במרק הרותח.
מבשלים שעה .
מקררים .
לאחר מכן מוציאים לצלחת הגשה ומקשטים בגזר.
מגישים קר מהמקרר.