סהרונים טבריינים – מסורת של שנים

Sarit Pinkus

העוגיות האלה הם עוגיות מסורת מאכלים טבריינים

עוגיות שיש רק במאפיות בטברייה

משתפת מתכון –  שרית פינקוס

 

 

המצרכים – 

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

200 גר' חמאה או מרגרינה

כוס שמן

כפית מלח

כוס מים  או לפי צורך

כוס סוכר

2 ביצים

מילוי

כוס סוכר

כף קינמון

1/4 כפית ציפורן

אפשר להוסיף כוס אגוזים או בוטנים טחונים .

אופן הכנה –

מכניסים את המרכיבים של הבצק למיקסר ולשים לישה איטית עד שהבצק שמתקבל רך וגמיש.

ניתן להוסיף מים אם יש צורך.

לתת לבצק לתפוח להכפלת נפח כחצי שעה .

מערבבים את המילוי יחד.

חותכים מהבצק חתיכות קטנות ויוצרים כדורים בגול פינג פונג.

כל כדור מרדדים .

ממלאים במרכז מהמלית כפית, מגלגלים לגליל קטן ומהגליל יוצרים פרסה.

מניחים על נייר אפייה

מורחים מעל ביצה ואופים 180 מעלות עד שמשחים כמו בתמונה.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *