עוגת שקדים וקוקוס רכה ונימוחה עם נגיעה של וניל – קלאסיקה שלא תצא מהאופנה!
מתכון פשוט וקל להכנה, מושלם למתחילים במטבח.
השילוב של השקדים הטחונים והקוקוס הקרמי יוצר חגיגה של טעמים.
מאת – ליזט יחיאל
המצרכים –
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס
כוס שקדים טחונים
כוס קמח
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה –
להפריד ביצים
להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף תפוח.
להעביר לקערה אחרת.
להכניס את החלמונים לקערת המיקסר להקציף אותם לתערובת תפוחה .
להוסיף שמן מיץ תפוזים להקציף כמה דקות להנמיך את מהירות המיקסר .
להוסיף את הקוקוס השקדים הקמח ואבקת האפיה
לערבב מעט לכבות את המיקסר .
להוסיף את החלבונים בתנועות קיפוול בעדינות
לרפד תבנית בנייר אפיה מלבנית 20/30 או עגולה 26.
ולאפות 45 דקות על 170 מעלות.
סירופ-
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
להרתיח 5 דקות
לשפוך את הסירופ שהוא קר על העוגה החמה
לפזר מעט קוקוס מלמעלה
עוגה מטריפה
אין אחד שלא אוהב