קינוח כוסות טירמיסו / אריאלה
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות :4 מנות
המרכיבים-
200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה
1כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר לבן
1 חבילה בישקוטים
1 ורבע כוסות מים
1 מנה אספרסו +ליקר קפה או ברנדי – אופציה לא חובה
3 כפות אבקת קקאו
ההכנה-
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת, הגבינה, תמצית הווניל והסוכר לקרם יציב.
טובלים את הבישקוטי באספרסו המעורבב עם המים ומרפדים את התחתית של כל כוס קינוח בשברי בישקוטי ספוגים
יוצקים 1/3 מתערובת הקרם על הבישקוטי ומפזרים מעל שכבה של אבקת קקאו.
חוזרים על הפעולה פעמיים באותו הסדר: הבישקוטי, הקרם והקקאו.
מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומקררים 2-3 שעות במקרר