עוגיות שקדים פריכות פשוט נמסות בפה

צביה אורן
עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה.
והן מקמח כוסמין שהוא יותר בריא
מתכון מאת – צביה אורן

עוגיות שקדים מקמח כוסמין: ביס פריך של בריאות ונוסטלגיה

עוגיות שקדים הן תמיד בחירה מנצחת – הן פריכות,

נימוחות ובעלות טעם אגוזי עשיר שקשה לעמוד בפניו. אבל מה אם אפשר לשדרג אותן עוד יותר,

ולהפוך אותן לא רק לטעימות אלא גם למזינות יותר?

הכירו את הגרסה המיוחדת שלנו לעוגיות השקדים הקלאסיות,

המבוססת על קמח כוסמין – דגן עתיק הידוע בערכיו התזונתיים הגבוהים.

השילוב של קמח הכוסמין מעניק לעוגיות מרקם נפלא, פריכות עדינה וטעם מעט אגוזי,

שמשתלב מושלם עם טעם השקדים. זוהי הזדמנות נפלאה ליהנות מקינוח מפנק וטעים,

שיפתיע את בלוטות הטעם וישאיר טעם של עוד, עם בונוס של בריאות.

המרכיבים-
400 גרם קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח רגיל )
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס אוניברסאלית של שמן או (חמאה מומסת אחת 200 גרם )
1 כפית תמצית וניל איכותי
קורט מלח
כוס ורבע אבקת סוכר
1 כוס שקדים טחונים או אבקת קמח שקדים קלוף.
2 ביצים
3 כפות מים
1 כף גרידת תפוז
בצד בצלחת – נכין 150-200 גרם שקדים גרוסים גס עם קליפתם.
אופן ההכנה –
נכניס הכל ביחד לקערת המיקסר בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד ונעים.
תחילה לערבב את כל המרכיבים היבשים ובהדרגה יוצקים את השמן עד שנוצר בצק רך.
בצד נכין 150-200 גרם שקדים גרוסים גס עם קליפתם.
ניצור מהבצק נקניק ואז לגלגל מכל הכיוונים עם השקדים הגרוסים.
ניצור ירח סהר בקיפול עם היד.
נחמם תנור מראש 170 מעלות.
על גבי נייר אפיה נניח בתבנית במרווחים עד לקבלת צבע זהב.
להוציא , לקרר ולפזר אבקת סוכר.

רוצים לקבל עוד מתכונים של פעם

לנייד ???

הצטרפו עוד היום לקבוצת הווטסאפ שלנו !!!

לוחצים כאן 

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *