כשבא לי עוגת היער השחור של קפולסקי
אז מכינים הכי קרוב שיש בטעם
מאת סימה ראובן
עוגת היער השחור (Schwarzwälder Kirschtorte)
היא אחת העוגות המפורסמות והאהובות בעולם, והיא מגלמת בתוכה חוויה קולינרית עשירה ויוקרתית.
עם שכבות של עוגת שוקולד עסיסית, קצפת עשירה וחלקה, דובדבנים , ונגיעות של ליקר דובדבנים (קירש),
היא לא רק קינוח – היא יצירת אמנות.
המראה המרשים שלה, הטעמים המאוזנים והמרקמים המגוונים הופכים אותה לכוכבת של כל אירוע ולבחירה מושלמת לחגיגות.
המתכון שלפניכם יאפשר לכם לשחזר את הקסם של עוגת היער השחור האותנטית,
ולהפתיע את האורחים (ואת עצמכם!)
עם קינוח שלא ישכחו במהרה.
המצרכים –
לעוגה-
5 ביצים מופרדות להקצפה
כוס סוכר
1 אפיה
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
4 כפות קקאו
חצי כוס חלב
כוס וחצי קמח
סירופ-
צנצנת דובדבני אמרנה
קרם העוגה-
מיכל שמנת מתוקה הגדול – 500 מ"ל
אינסטנט פודינג (אם תשיגו – עם גרגירי וניל)
או כפית מחית וניל
כוס חלב בטעם וניל או רגיל
אופן ההכנה-
מתחילים עם החלבונים:
מקציפים לקצף יציב מוסיפים בהדרגה את הסוכר
לאחר מכן מורידים מהירות ומוסיפים בהדרגה את החלמונים , השמן
..הסוכר וניל…אפייה..קקאו…את הנוזלים והקמח….הכל במהירות נמוכה.
אופים ב170 מעלות בתבנית עגולה 26 כחצי שעה
כל אחת והתנור בביתה.
העוגה יוצאת אוורירית ולחה
נותנים לה להתקרר ממש טוב .
קרם העוגה – להקציף יחד הכל .
לקצף יציב
לשמור בשקית זילוף רבע מהקרם לקישוט.
הרכבת העוגה
חותכים את העוגה ל 3
מרטיבים את החלקים בסירופ האמרנה (או ליקר דובדבנים)
מורחים מהקרם בחלק הראשון
מפזרים דובדבני אמרנה
סוגרים עם החלק השני
שוב קרם ושוב דובדבנים
וסוגרים עם האחרון.
מורחים את העוגה כולל הצדדים בשכבה יפה
לוקחים את שקית הזילוף ששמרנו בצד
מקשטים למעלה בשושנים
לוקחים שוקולד וקוצצים לפרוסיות עם קולפן.
או שוברים מקופלת
ומקשטים מסביב בעדינות ובמרכז העוגה
מניחים דבדבן לסרוגין למעלה
מכניסים למקרר למספר שעות רצוי לילה שהטעמים יספגו בעוגה
ולמחרת להסתער…
שיהיה בהצלחה ובתאבון