חזה עוף מוקפץ עם ירקות
מאת לאה סבח
אין ארוחה קלה יותר מזו
הילדים בבית תכינו להם כזו ארוחה
מתאים גם לשבת
המצרכים –
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות או קוביות
3 כפות קורנפלור
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
לירקות –
בצל פרוס לרצועות \רבע כרוב רצועות
גמבה אדומה רצועות
גזר
פטריות טריות חופן
חצי כוס טריאקי
תוספת –
נודלס או אטריות מבושלים.
אופן ההכנה –
לערבב את העוף עם קורנפלור ותבלינים .
לטגן במחבת רחבה עם מעט שמן משני צדדים .
להוציא בצד.
באותה מחבת להמשיך ולטגן את רצועות הירקות .
מקפיצים עד שכל הירקות מאבדים מהנפח.
מוסיפים את הטריאקי , מלח פלפל אם יש צורך.
מוסיפים את העוף . עוד כמה דקות להקפיץ יחד ניתן להוסיף טיפה מים .
לסיום נקשט בשומשום קלוי ובצל ירוק
בתאבון
עם נודלס זה טעיםםם