קראנ'ץ שוקולד ואגוזים
עוגת השבת שלכם
שמרים מלא בשוקולד
בתוספת אגוזים
עוגת שמרים קראנץ' שוקולד: חגיגה של טעמים ומרקמים!
עוגת שמרים קראנץ' שוקולד היא ללא ספק אחת העוגות המושחתות,
המרשימות והממכרות ביותר שיש. היא משלבת בצק שמרים רך ואוורירי עם מילוי שוקולד עשיר ונימוח,
וכל ביס הוא חוויה של טעמים ומרקמים שמשאירה חשק לעוד.
אם אתם מחפשים עוגה שתגנוב את ההצגה על שולחן השבת,
תפתיע את האורחים ותמלא את הבית בניחוחות משגעים –
הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה יאפשר לכם להכין עוגת קראנץ' שוקולד חלומית,
בדיוק כמו במאפיות, רק בגרסה ביתית ועם המון אהבה.
מאת שרונה זאבי
המצרכים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 ביצים L
2 סוכר ווניל
100 גרם חמאה מומסת/מרגרינה
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
קורט מלח
מילוי –
ממרח שוקולד
אגוזים
פירורי ביסקוויט פתי בר
אופן ההכנה –
ללוש הכל ביחד 10 דקות בקערת המיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק גמיש ונוח ,
לעטוף ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל – 4 , ליצור עיגול מכל חלק , לתת מנוחה 10 דקות.
לרדד כל חלק הכי דק שאפשר על משטח משומן למלבן גדול.
למרוח כל ממרח שאוהבים ( אני מרחתי ממרח השחר פרווה ).
ולפזר מעט פתי בר טחון , לקפל לצורת ספר ולרדד שוב בעדינות , למרוח שוב שוקולד , לפזר אגוזים ומעט פתי בר טחון ,
לגלגל לרולדה תוך כדי הידוק הבצק , לשים במקפיא 15 דקות .
בסכין חדה לחתוך את הרולדה לאורך , להניח חתיכה אחת על השניה בצורת + ולגלגל לבורג ,
להניח בתוך תבנית אינגליש .
להתפיח עוד שעה , למרוח ביצה אפייה על 180 מעלות כחצי שעה , למרוח סירופ סוכר ולאפות עוד 5 דקות .
סירופ-
לבשל רבע כוס סוכר עם חצי כוס מים ומעט מיץ לימון