עוגת שוקולד לכבוד שבת.
מתכון. – Ayelet Anitz
המצרכים –
2.5 כוסות קמח
2.5 כפיות א.אפיה
1.5 כוסות סוכר.
2/3 כוס קקאו.
1/2 כוס שוקולית
1 כפית סודה לשתיה.
2 שקיות סוכר וניל.
3 ביצים טרופות.
1 כוס שמן.
2 כוסות מים פושרים.
1 כפית תמצית וניל.
לגנאש.
2 חפיסות שוקולד מריר.
1 קופסא שמנת צמחית /רגילה
אופן ההכנה –
ב-2 קערות מערבבים יבשים לחוד ורטובים לחוד.
ניפיתי את הקמח יחד עם אבקת האפיה.
שופכים את הבלילה עם הרטובים לקערה עם היבשים ומערבבים עד שקמח נטמע בתערובת. לא לערבב יותר מדי.
מעבירים לתבנית 24 עגולה או סיר פלא .
מחממים תנור מראש ל-160 מעלות למשך 45 דק עד שעה. כל אחת בתנור שלה. לבדוק שקיסם יוצא יבש.
מחממים במיקרו את השמנת דקה וחצי ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד לתערובת חלקה.
שופכים על העוגה כשהיא חמה. מפזרים מעל קוקוס ושברי בוטנים מלוחים.
בתאבון.