צלי כתף עם פטריות ויין
גלו את הסוד לצלי כתף הכי טעים! עם מתכון זה תכינו צלי רך ועסיסי, שיתמוסס לכם בפה.
צלי כתף ביין – מתכון פשוט וטעים, הבשר נמס בפה.
המצרכים –
2 קילו בשר צלי כתף מס 5 פרוס
3 בצלים פרוסים
2 סלסלות פטריות
אפשר גם ערמונים בוואקום
חצי בקבוק יין אדום יבש
כף וחצי פפריקה
כף סוכר
כפית שטוחה מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה –
צורבים בשמן זית את נתחי הבשר הפרוס.
מוציאים לצד.
חותכים בצל לפרוסות מטגנים עד שקיפות לאחר מכן מוסיפים סוכר ,
מוסיפים את הפטריות החתוכות מטגנים הכל ומוסיפים את היין ( נותנים ליין להצטמטם 5 דקות)
מסדרים את פרוסות הבשר.
אח״כ מפזרים את התבלינים 2-3 כוסות מים רותחים (שיכסו את הבשר )
מכסים למשך 3 שעות על אש נמוכה או בתנור 170 מעלות.
***לבדוק כל ארבעים דק שלא חסר מים במידה וחסר להוסיף רבע כוס
בתאבון יוצא ממש טעים