עוף סופריטו שחום מעלף חושים

המתכון של העוף הכי טעים

מתכון להיט של אילנית בניזרי האלופה

המצרכים
8 תפו"א קטנים קלופים וחצויים
6 כרעי עוף
3 בצלים פרוסים
4 שיני שום שלמות
חצי כוס שמן
חצי כפית כורכום
קורט קינמון
כפית פפריקה מתוקה
כף סילאן
כוס וחצי מים רותחים מהול בכף אבקת מרק עוף
מלח
פ.שחור גרוס
אופן הכנה –
את חלקי העוף ותפו"א נכניס לתוך קערה .

נתבל בכורכום ובקינמון ונערבב היטב ,נכניס למקרר לרבע שעה לספיגת טעמים.
בסיר רחב ושטוח נחמם את השמן ,

נטגן בתחילה את התפו"א עד להזהבה,נוציא את התפוחי אדמה לכלי ,כעת נטגן את חלקי העוף

באותו השמן עד להזהבה קלה ,נוציא את העופות מהסיר ונניח בכלי.
באותו השמן נטגן את הבצלים עד להזהבה,נוסיף את הסילאן,הפפריקה ונערבב,נוסיף את שיני השום.
נניח את העופות בסיר ומעל את תפוחי האדמה ..נתבל בפלפל שחור גרוס,מלח
והמים המהולים עם המרק עוף.
לבשל על הגז עם מכסה כ -35 דקות להבה נמוכה
ולהעביר לתנור ללא מכסה,חום 200 מעלות לכרבע שעה או עד שמזהיב.
בתאבון ובהצלחה 💕

תמונה אילנית בניזרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *