המנה שלכם לשבת הקרובה – באחש בוכרי מגש עוף עם אורז

 

מאכל הדגל של המטבח הבוכרי שלנו
תבשיל באחש עוף עם אורז
מתכון באדיבות  איילת ממן
המצרכים – 
500 גרם בשר בקר צלעות קצוץ דק דק או בשר טחון
2 חבילות כוסברה
חבילה בצל ירוק
2 וחצי כוסות אורז עגול
5 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
חבילה קילו שוקיים עוף או כרעיים
1/4 כוס שמן זית
כף סילאן
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית  כמון
קצת אבקת מרק לא חובה
אופן ההכנה –
את הבאחש מכינים בתוך שקית קוקי זה יוצא מטורףף
לשים בקערה את  הבשר בקר.
נוסיף 2 חבילות כוסברה מנוקות וקצוצות דק דק, 1 חבילת בצל ירוק מנוקה וקצוץ דק
  אורז עגול שטוף היטב (ממליצה על עגול לא ניסיתי משהו אחר)
כחצי כוס שמן, מלח בנדיבות ופלפל שחור גרוס .
לערבב היטב בידיים כמו בצק ולשים בתוך שקית קוקי גדולה(כתוב על האריזה ענק),
לנקות חלקי עוף שאוהבים (יוצא יפה עם שוקיים) , לערבב בכוס חד פעמי לשתייה קרה 1/4 כוס שמן זית,כף סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון מעט אבקת מרק, לעסות היטב את העוף ברוטב ולשים מעל הבאחש בתוך אותה שקית.
לשפוך לתוך השקית 1/2 כוס מים  ולקשור את השקית היטב.
לשים בתבנית תנור , ליצור 4 חורים קטנים עם קיסם שיניים שיהיה לאוויר בשקית לאן לצאת.
לשפוך הרבה מים מסביב לשקית( יתן אדים ויגרום שהאורז יתבשל ולא יתייבש, לא צריך יותר מים בתוך השקית מתבשל מהאדים) .
לשים בתנור על 200 מעלות בערך שעה וחצי (לא יותר מידי כי זה יתייבש)
 להוסיף מים לתבנית במידת הצורך( אם התאדה מאוד ), השקית תתנפח מאוד וכך זה מתבשל מהלחץ והאדים בהצלחה איילת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *