מתכון לעוגת חלווה לכבוד שבת או לפינוק המתוק היומי שלנו
המתכון מאת – אילנה בוכריס
המצרכים –
3 ביצים L
1/2 כוס סוכר חום (או לבן )
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
כף קינמון
100 גרם חלווה מפוררת
או ממרח חלווה כ 3 כפות
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה.
אופן ההכנה–
לקערת המיקסר נכניס את הביצים
והסוכר החום והלבן ונקציף
במהירות גבוהה עד שהקצף תפוח ובהיר.
ננמיך מהירות של המיקסר ונוסיף את החומרים
לפי הסדר.
לאחר שהבלילה אחידה נעביר לתבנית .
תבנית עגולה 26 או סיר פלא
או 2 אינגלייש
משומנת היטב.
ומעל לפזר מעט סוכר חום.
למזוג את התערובת העוגה.
להכניס
לתנור שחומם מראש 180 מעלות
כ-50 דקות.
כשהעוגה מתקררת להוציא מהתבנית.
(אפשר לשפוך מייפל כשהעוגה חמה)
אני השארתי ככה .
יצא מעולה וטעים.
💕
ממליצה