דג סלמון עם זיתים .
מעדן שחובה לטעום
את הזיתים אני קונה במשקל לא שימורים !!
ממליצה
מאת אילנית בניזרי
זתים מבוקעים ,מגולענים.
אני מרתיחה עם חצי לימון חתוך ומעט כורכום .כ 40 דקות ומסננת ! לא צריך יותר מזה .
אפשר גם זיתי חרוזית.
מי שלא אכל דג עם זיתים כדאי לו להכין ולטעום זה פשוט מעדן !!
הרוטב מתאים לכל סוגי הדגים …לא חייב עם סלמון.
המצרכים –
5,4 פילה סלמון או כן דג אחר
400 גרם זיתים מבוקעים(אפשר גם חרוזים משומרים)
10 שיני שום טרי
3 פלפל שאטה יבש חריף
2 פלפל צ'ילי טרי חריף או גמבה
2 גזרים פרוסים
חופן כוסברה קצוצה
רבע כוס שמן
2 כפות פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כפית אבקת מרק עוף פרווה
פלפל שחור גרוס
מים רותחים
אופן ההכנה –
לחלוץ את הגלעין מהזיתים ,בסיר נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי ,חצי לימון חתוך לשניים,רבע כפית כורכום ,40 דקות רתיחה ולאחר מיכן סינון המים והוצאת הלימון..
את הדג להשרות במלח ולימון לחצי שעה ואז לשטוף היטב.
להכנת הרוטב.
בסיר שטוח נחמם את השמן עד לרתיחה עם השום,נוסיף את הפפריקה,הכורכום והפלפלים היבשים לטיגון קצר .
נוסיף את הזיתים והגזר והפלפלים הטריים ,כוס מים רותחים מהולים עם האבקת מרק עוף פרווה וחצי מכמות הכוסברה ,נבשל כ 15 דקות תוך כדי נענוע של הסיר,
לאחר מכן נוסיף את הדג
נוסיף כוסברה פלפל שחורנבשל עוד 15 דקות .
נסיר מכסה ונבשל עוד 5 דקות ללא מכסה תוך כדי הרטבת הדג עם הכף.