מתכון ללחמניות רכות ויפות
כמו מאפייה
מתאימות לכל ארוחה
מאת צפנת קורדובה
המצרכים-
קילו קמח
כף מלח
רבע כוס שמן
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ביצה
3 כוסות מים .
תערובת ציפוי
שומשום
גרעיני חמניה או דלעת
קצח
פרג זרעי פשתן
אופן ההכנה –
הטיפ הכי חשוב לבצק !!!
זה לקחת קערה של המיקסר
לשים בפנים
את השמרים סוכר והמים לערבב דקה ולתת מנוחה
10 דקות.
אחרי 10 דקות להוסיף את הביצה והשמן ולתת ערבוב חצי דקה .
להכניס את הקמח והמלח. ולהתחיל ללוש 10 דקות .
לתת מנוחה שעה .
אחרי שעה להוריד את הנפח .
לקחת תבנית ולשים נייר אפיה.
לחמם תנור מראש ל200.
ליצור איזה צורות שרוצים של לחמניות .
וישר אחרי כל קליעה של לחמניה ,
להכניס אותה לקערה קטנה עם מים להוציא ישר לצלחת ששמנו שומשום
גרעינים או פיצוחים או מה שאתם רוצות כתוספות .
ולהניח על התבנית .
לתת התפחה של שעה ולהכניס לתנור עד שמוכן חצי שעה
בתאבון לכולם ובהצלחה❤️