מתכון לפרוסות מניפות תפוחי אדמה צלויים בתנור

תמי מורד

תפוחי אדמה נדירים בתנור

עם קריספיות משגעת

מאת תמי מורד

 

המצרכים-

10 תפוחי אדמה בינוניים

כרבע כוס שמן זית

כחצי כפית מלח

פלפל שחור

חצי כף כורכום

חצי כפית שום גבישי

אופן ההכנה-

 

לשטוף טוב טוב את תפוחי האדמה עם הקליפה ולהרתיח כ-20 דקות.

לאחר שמתקררים מעט לחתוך את תפוחי האדמה לאורך לפרוסות לא עד הסוף ולסדר בתבנית פיירקס

משומנת בשמן זית

לפזר מעל מלח, שום גבישי ופלפל שחור גרוס.

בקערה לשים חצי כף כורכום

ולערבב עם מעט 2 כפות שמן קנולה ורבע כוס שמן זית להוסיף חצי כוס מים רותחים ולערבב עד שהכורכום נמס, לשפוך מעל תפוחי האדמה,

להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות אפייה בטורבו

מידי פעם להשקות את תפוחי האדמה עם הרוטב,

אם הרוטב מצטמצם או נגמר מוסיפים עוד מהרוטב שהושאר בצד עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע אפוי מדהים .
שתהיה שבת שלום ומבורכת ובשורות טובות אמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *