לחם שום מתכון היסטרי !

ליטל אשואל

שום נתלש משגע/ ליטל אשואל

המצרכים-

קילו קמח לבן מנופה
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
2.5-3 כוסות מים

למריחה:
1 שקית פטרוזיליה לטחון במעבד יחד עם 5 שיני שום וחצי כפית מלח למרקם גס
150 גרם חמאה רכה( לא מומסת)
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת גס בפומפייה

אופן ההכנה-
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים שמן ומים ולשים כשתי דקות לאיחוד ראשוני, לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כחמש דק לבצק רך ונעים נעים אם הוא לא כזה הוסיפו מים.
מכסים ומתפיחים שעה.

מחלקים את הבצק לשלוש.
מרדדים כל חלק למלבן דק ככל האפשר.
מורחים חמאה רכה, מפזרים פרמזן ותערובת פטרוזיליה, חותכים לריבועים ומסדרים בתבנית מרובעת בצורה עומדת מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם כל חלק בצק עד למילוי התבנית.
מורחים בחלמון ביצה ואופים ב180 מעלות על תכנית טורבו למשך30-35 דק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *