כרוב ממולא של אמא לשבת המלכה
ללקק את האצבעות
המצרכים –
כרוב
מילוי-
3 בצלים
2 עגבניות קצוצות דק
לסחוט מיץ מלימון שלם
חצי קילו בשר טחון
2 כוסות אורז
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
2 כפות רסק
כף פפריקה
כף כורכום
חצי כפית אגוז מוסקט
כף מרק עוף
רבע כפית פלפל לבן
קורט סוכר ומלח לפי הטעם( אני שמתי בערך כף )
לרוטב –
בצל
עגבניות
רסק
פפריקה
כורכום
לימון
מלח
פלפל שחור
2 כפות קטשופ
אופן ההכנה –
מוציאים את הראש של הכרוב ושמים בסיר עמוק לרתיחה למשך 5 דק (שלא יתרכך יותר מדי שיהיה קל לעבודה)
יש להוציא אותו לקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול
מטגנים את הבצלים , מוסיפים העגבניות הבשר והאורז
מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה
ומתבלים כפי שכתוב למעלה .
להוסיף רבע כוס מים ולתת דקה בישול עם מכסה סגור .
להוריד מהאש.
מתחילים לגלגל
פותחים את עלי הכרוב ושמים מהמילוי ומקפלים קודם מהצדדים ואז מגלגלים שלא יפתח בבישול.
מכינים סיר ענק ורחב
חותכים בצל שלם ועגבניות לעיגולים גדולים ומרפדים בתחתית הסיר ,
מעל זה 2 כפות לימון ומעט לטגן
מניחים מעל את הכרובים כמו בסרטון פה למטה .
מכינים רוטב בקערה בצד
3 כפות רסק
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
רבע כפית ורבע כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
שלושת רבעי כוס מים
והסוד של המתכון 2 כפות קטשופ
שופכים את הרוטב מעל הכרובים ומבשלים על אש נמוכה לפחות במשך שעה !
שימו לב שהאורז נהיה עסיסי והכרוב מתרכך
שיהיה בתאבון