סלט שורשים מדהים וצבעוני.
עונתי ועכשוי כאשר בשווקים שורשי הירקות טריים ויפים.
מאת צביה אורן
המצרכים-
1 סלק אדום ללא הקליפה ולא מבושל
1 קולורבי ללא קליפה
1 גזר ללא קליפה
פחות מרבע כרוב סגול
פחות 1/4 כרוב לבן
מעט פטרוזליה קצוצה דק
לימון
שמן זית
מלח
פלפל
שום
שומשום
אופן ההכנה –
את הכל חותכים לג׳וליאנים. (מקלות דקים)
את הסלק והכרוב הסגול אני ממליצה לחתוך לג׳וליאנים ולשים בקערה עם מים קרים ל1/4 שעה.
זה מוציא את הצבע, משאיר אותם יציבים ולא צובעים את שאר הסלט.
מסננים ומערבבים לשאר הירקות.
מערבבים בעדינות.
קוצצים את הפטרוזיליה דק דק מפזרים מעל.
ולוקחים לימון שוטפים את קליפתו ומגרדים דק כפית אחת ומפזרים על הסלט נותן ניחוח נפלא.
מכינים את הרוטב:
3 כפות שמן זית
1 מיץ לימון סחוט
1 שן שום חתוכה קוביות קטנות
1 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד
1/4 כפית פלפל שחור
מערבבים היטב ומזלפים מעל הסלט.
אפשר לפזר מעל שומשום מלא קלוי או כל אגוז אחר.
טעים במיוחד.
קליפת הלימון המגוררת מוסיפה טעם וניחוח.