העוגה שאני הכי אוהבת 😋
ניו יורק צ'יזקייק עם ריבת חלב
המתכון של קרין גורן
מאת ריקי כהן
אפשר להכין את המתכון הבסיסי בלי הריבת חלב , גם יוצאת טעימה מאוד, אפשר לשחק עם תוספות וטעמים אחרים שאוהבים.
עוגה בסיגנון ניו יורק צ'יזקייק
תבנית קוטר 24 או 26 (בתמונות תבנית 26)
המצרכים-
לתחתית:
200 גר' ביסקוויטים וניל או שוקולד
120 גרם חמאה מומסת
150 עד 200 גרם ריבת חלב (כחצי כוס)
למלית:
500 גר' גבינה לבנה 5%
500 גר' גבינת שמנת 30% שומן
1 פחית חלב מרוכז (כ 400 גר')
4 ביצים
לציפוי שמנת חמוצה:
2 שמנת חמוצה (400 גרם)
4-5 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
ריבת חלב
אופן ההכנה-
מכינים תחתית: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומערבבים עם החמאה המומסת. מהדקים היטב עם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא בינתיים.
מלית:
מחממים תנור ל 140 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית.
מערבבים את הגבינות היטב , מוסיפים חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת אחת וטורפים בעדינות לתערובת אחידה ללא גושים.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מורחים שכבה של ריבת חלב על תחתית הביסקוויטים.
שופכים לתבנית את בלילת הגבינות ואופים כשעה וחצי. העוגה תהייה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת כמו ג'לי במרכז (היא תתיייצב בקירור).
כשהעוגה מוכנה מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מוציאים מהתנור ומצפים את העוגה, הציפוי ייתייצב מחום העוגה, מניחים לצינון מוחלט ומעבירים למקרר ללילה.
הקישוט: לפני ההגשה ,כהעוגה קרה, שמים ריבת חלב בשקית זילוף קטנה "ומקשקשים" באופן חופשי מעל העוגה.
בהצלחה ובתאבון