בלינצ'ס 
מהמטבח באהבה רות סירקיס …..יש לי את הספר 42 שנה
ובכל שנה עושה ממנו את הבלינצ'ס
ממליצה בחום ואהבה …
מאת כוכבה אילוז
המצרכים –
2 כוסות מים
2 ביצים
4 כפות שמן
רבע כפית מלח
כוס קמח
אופן ההכנה –
לערבב את המרכיבים לפי הסדר ולטרוף במטרפה עד שהכל הופך לתערובת חלקה .
למרוח מעט שמן או חמאה על מחבת טפלון .
לקחת מצקת וליצוק מהבלילה כמות של קצת פחות מחצי כוס
לנער לצדדים כדי שכל המחבת יכוסה בתערובת.
לטגן על אש חזרה כדקה
להפוך את המחבת על משטח כך שהצד המטוגן כלפי מעלה וכך להמשיך ולטגן את שאר הכמות.
אין צורך לשמן את המחבת שוב רק בפעם הראשונה.
בהצלחה.
מלית –
לגבינה מתוקה –
250 גר גבינה לבנה
3 כפות סוכר כפית תמצית וניל
גרידה מלימון
להניח כף מלית על הצד המטוגן ולקפל לגלגל.
לחמם חמאה על מחבת ולטגן שוב משני צדדים
להגיש חמים עם אבקת סוכר או ריבה