כעכים מלוחים ופריכים
נאכלים כמו גרעינים
בצק מושלם.
המתכון של נאוה מלכה האלופה שלנו
המצרכים –
קילו קמח
2 שקיות של אבקת אפיה
כף מלח
מרגרינה מזולה 200 גרם- אפשר חמאה או תחליף אחר
כוס שמן
כוס מים או כמה שהקמח סופח.
אופן ההכנה –
לשים בקערה את כל המצרכים ואת המים מוסיפים בהדרגה ,
ללוש עד שמתקבל בצק רך ונוח.
לתת מנוחה חצי שעה בקירור.
להכין כעכים – לחלק לכדורים קטנים לגלגל נחש ולסגור לכעך.
לטבול ביצה ושומשום.
להדליק תנור על 180 חצי שעה לפני שאופים.
אופים אותם בערך חצי שעה