הקציצות האלה מעדן
הקציצות הכי רכות שיש אוריריות בטירוףף…אבוחצירא
מאת – תמר קדוש
המצרכים –
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול
תפוח אדמה קטן או גזר
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
חצי צרור פטרוזיליה
מלח,
פלפל שחור
קצת בהרט
כרבע עד חצי כוס אורז לא מבושל
לציפוי
ביצה מקשקשת
צלחת עם סולת
לרוטב –
מעט שמן ,
כפית פפריקה
קופסה עגבניות מרוסקות דק (קטנה)
שום כתוש או בצל מטוגן
כפית מרק עוף
מלח
פלפל
אופן ההכנה –
לטחון במעבד מזון בצל ,פטרוזיליה, ותפוח אדמה
להוסיף לבשר הטחון ולערבב יחד עם האורז .
להוסיף תבלינים .
לכדרר לכדורים .
לטבול בביצה ואחר כך בסולת ולטגן כדקה מכל צד.
לאחר מכן להכין רוטב .
בסיר לחמם קצת שמן עם שום או בצל להוסיף לפתוח תבלינים.
להוסיף עגבניות
ואז 2-3 כוסות מים.
להכניס קציצות לרוטב.
לסגור עם מכסה ולבשל כ-40 דקות.
לבדוק ולהוסיף מים כדי שהכל יתבשל ולא יצא יבש.