עוגיות מגולגלות מעמול הבצק המיוחד מהמתכון של פעם

תמונה – רווית מנשה

מי שמתגעגע לטעם של פעם אלה המגולגלות הכי הכי

משתפת המתכון מאת – דניאל שושן

מגולגלות אמיתיות של פעם זה עם כמה טיפות תמצית מיזהר בבצק. ותמרים עם אגוזים קצוצים מעט ציפורן ומעט אגוז מוסקט. כשאני מכינה כולם מתעלפים מהטעם.. מתכון של הסבתות.

מגולגלות תמרים, מתאים ל 6-8 רולדות ..( או לעוגיות מעמולים- מילוי בתמרים מבלוק תמרים בואקום)

 

המצרכים –

1קילו קמח

כוס סולת

חצי כוס סוכר

400 גר' מרגרינה רכה בחום החדר/חמאה מחמאה וכו '

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים

להוסיף בסוף לפי ספיגת הקמח

2-3 טיפות תמצית מיזהר, (קונים רק את התמצית בקבוקון קטנטן של שמן מזהר לחפש בחנויות תבלינים)

2 שקיות סוכר וניל

קורט מלח

מילוי

ממרח תמרים

ציפורן

קינמון

אגוזים

אופן ההכנה –

לעבד את כל המרכיבים לבצק אחיד. לתת לבצק מנוחה של 15-20 דקות .

אפשר גם כמה שעות במקרר.

לחלק ל6-8 חלקים

לפתוח למלבן ולמרוח ממרח תמרים בנדיבות . את הממרח תמרים אני מחממת מעט במיקרוגל ומערבבת היטב עם חצי כוס אגוזים קצוצים, רבע כפית אגוז מוסקט,או קינמון  וקמצוץ ציפורן.

מגלגלים לכרוכית וחותכים לפני האפייה.

להכנת מעמולים המילוי תמרים בוואקום עם כוס אגוזים קצוצים ואגוז מוסקט עם ציפורן.

אפיה 180 מעלות עד להזהבה .

בהגשה לפזר מעל אבקת סוכר. בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *