עוגיות חמאה ושקדים הכי פשוט הכי טעים
המצרכים –
200 גרם חמאה או מחמאה
100 גרם אבקת סוכר
כפית מחית וניל או שקית /תמצית וניל
2 כפות חלב או מים
200 גרם שקדים טחונים (2 כוסות) קמח שקדים
250 גרם קמח (כוס + 3/4)
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה –
אפשר במיקסר או בידיים.
לערבב באמצעות וו גיטרה (או בידיים) את החמאה, אבקת סוכר, וניל וחלב עד לתערובת קרמית וחלקה
להוסיף את הקמח, השקדים ואבקת אפיה ולערבב עוד קצת עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. לא לערבב יותר מדי
לאחד את הבצק . לתת לבצק מנוחה של חצי שעה בקירור.
לחלק לכדורים אפשר גם לדייק – לשקול לעיגולים של 40 גרם, לגלגל לרצועה ארוכה ולחתוך אותה ל 4 חלקים כמה שיותר שווים, מכל חתיכה נכין עוגיה של כ 10 גר
לעצב את העוגיות לצורת סהר (או כל צורה אחרת)
לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות