מסחאן
מתכון מהמם מהמטבח הערבי .
עוף מבושל ללא מים עם בצל בשמן זית
עם פיתה עיראקית.
הכנת העוף
המצרכים-
2 עוף קטן מחולק לרבעים או 4 כרעיים
2 בצלים חתוכים קוביות
4 עלי דפנה.
5 גרגירי הל שלם.
מיץ משני לימונים
כף שמן זית
מלח לפי הטעם
לשכבת בצל –
10 בצלים אדומים
שמן זית
אריסה
הל
כמון
מלח
פלפל
מיץ לימון
אופן ההכנה –
מטגנים את חלקי העוף עם כל החומרים על אש בינונית כ 10 דקות מוסיפים את הלימון ומנמיכים את הלהבה עד שהגוף מתבשל אך לא מתפורר.
שכבת הבצל –
10 ראש בצל אדום עדיף חתוכים קוביות קטנות, שמים אותם בסיר מכסים אותם בשמן זית ( אסור לערבב עם שמן אחר) על אש בינונית עד שמרככים קצת. מתבלים בכף של עריסה, כמון, הל טחון חצי כפית מלח פלפל שחור ולימון משני לימונים קטנים.
לאחר שהעוף התבשל מעבירים אותו לבצל כל פעם 3 חלקים ל3 דקות. מוצאים ומשחימים בתנור ללא טורבו.
הרכבת המנה
לוקחים פיתה עיראקית מטבילים אותה בבצל לאחר שהתקרר. לוקחים מהבצל בכף עם חורים מפזרים בצל על הפיתה וגם קצת סומאק.
מכניסים לתנור על תכנית גריל כמה דקות
עד שהוא משחים ומקבל צבע אדום יפה.
הגשה :
מסדרים את הפיתות, מעל שמים את העוף מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.