פאי שוקולד מושקע וטעים ממש מושלם

מורן עוז רפאל

טארט שוקולד מהמם

לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

המצרכים

לבצק

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

180 גר' קמח  – כוס ושליש

40 גר' סוכר – 3 כפות

חלמון

כ 2 כפות חלב

למלית השוקולד-

250 גר' שוקולד מריר

150 גר' חמאה

כף דבש

2 ביצים

חלמון

50 גר' סוכר

קורט מלח

 

אופן ההכנה-

בצק להכניס  במעבד מזון עם להב פלדה יחד חמאה, קמח, סוכר ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.

לא לעבד יותר מדי

מאחדים עוטפים בנילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.

מרדדים את הבצק לעיגול גגול מהתבנית ומהדקים לדפנות ולתחתית.

משאריות הבצק מכינים צורות לקישוט למעלה .

מכניסים למקרר עד להרכבת הפאי.

דוקרים את תחתית הבצק במזלג.

מחממים תנור ל170 מעלות.

אופים את את הקלתית  כ -15, 10 דק'.

עד שהבצק מתחיל להזהיב.

אחר כך מצננים את הבצק

מכינים את המלית

מורידים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות.

מלית שוקולד

ממיסים יחד את השוקולד, החמאה ודבש

במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים, החלמון, הסוכר והמלח עד שנוצרת תערובת אוורירית ובהירה מאוד.

 

מקפלים אל תוך תערובת הביצים את תערובת השוקולד המומס (שהתקרר!), עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה.

יוצקים את התערובת על הקלתית, וממשיכים לאפות את הטארט עוד כ 5 דק’.

מוציאים את הפאי ומסדרים את שאריות הבצק , ומסדרים מקשטים למעלה.

מחזירים לתנור לעוד 5 עד 10 דקות עד שהמלית מתייצבת בשוליים ומעט רוטטת במרכז.

מגישים בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *