פשוט לחמניות 🙂🙂
הבצק הוא בצק שמרים בסיסי ללחמניות .
סוד הצבע היפה הוא חלמון ביצה , סילאן , כף מים .
המצרכים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
רבע כוס שמן
כ2 וחצי כוסות מים
כף מלח
אופן ההכנה –
לשים במיקסר קמח עם סוכר והשמרים ולערבב .
להוסיף שאר החומרים וללוש 10 דקות
אולי מים נצטרך עוד רבע כוס תוסיפו בהדרגה .
הבצק תופח כשעה וחצי ואז אפשר לגלגל לחמניות .
לחלק ל 12-15 כדורים.
התפחה עוד 40 דקות .
למרוח לאחר התפיחה בחלמון מעורבב עם כף סילאן וכף מים
אפייה 200 מעלות
כ – 20 דקות אפייה רגילה .
או טורבו או עד שמשחים יפה .