מתכון לרוגלך הביתי המושלם!

ליטל אשואל
כמה הוספתי, הורדתי, שיניתי
עד שהגעתי אליו.
הרוגלך הביתי המושלם!
אחד ממאפי השמרים הכי פופולרים בארץ !
מתכון בתגובה ראשונה ❤️
אז אחרי אינספור ניסיונות לבצק ולמלית,
הגעתי למתכון המושלם! ואין אבל אין מצב שאני לא משתפת אתכם, אתם חלק ממני!
רוגלך של ליטל אשואל 
המצרכים – 
לבצק:
5 כוסות קמח לבן מנופה
1 וחצי כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
כוס וחצי מים
רבע כפית מלח
200 גרם חמאה או מחמאה רכה קוביות
לממרח הקקאו:
150 גרם חמאה או מחמאה מומסת לקרר מעט
4-5 כפות גדושות גדושות קקאו
חצי כוס סוכר
1 כף סוכר חום
לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
אופן ההכנה-
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים תחילה קמח, סוכר ושמרים ומערבבים עם כף,
מוסיפים מים וביצים ומתחילים לישה על מהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להתאסף,
זה בסדר אם הוא עדיין לא התאחד לגמרי,
מוסיפים מלח וממשיכים לישה,
לבסוף מוסיפים מחמאה רכה בהדרגה ולשים כעשר דקות עד שכל המחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ונעים מאד למגע!
מכסים ומתפיחים שעה.
שימו לב! בחורף הבצק יתפח לאט, אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.
בזמן התפחת הבצק מכינים כבר את הסירופ כדי שיספיק להתקרר:
בסיר מביאים לרתיחה
מים וסוכר עד שהסוכר נמס וממשיכים לבשל עוד כחמש דק לסירופ סמיך ודביק! מצננים היטב!
מכינים את ממרח הקקאו-
מערבבים יחד את כל חומרי הממרח.
חוצים את הבצק שתפח לשניים.
על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק למלבן ומורחים מחצית ממרח קקאו.
מקפלים לשניים ומרדדים שוב למלבן צר.
חותכים למשולשים, חשוב שיהיו צרים ולא גדולים.
מגלגלים לרוגלך ומסדרים בתבנית.
מכינים תערובת הברשה:
בקערה טורפים 1 חלמון+ 1 כף מים+ קורט מלח ומברישים אחד אחד מהרוגלך.
אופים ב180 מעלות למשך 25-30 דקות
מברישים בכמות מכובדת של סירופ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *