מוקפץ חזה עוף וירקות על מצע אורז יסמין😋
אחת המנות שהילדים שלי מבקשים שוב ושוב!
מתכון מאת דבי נסירי
המצרכים –
הכנת אורז –
2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
4 כוסות מים לשים בסיר להביא לרתיחה להנמיך לאש נמוכהלכסותל15 עד 20 דק.
להשאיר סגור לעוד 10 דק.(אין צורך להוסיף מלח ושמן. האורז יספוג טעמים מהרוטב).
למוקפץ
המצרכים-
לתערובת עוף-
500 גר חזה עוף חתוך לרצועות דקות
כף סויה
כף חומץ אורז
כף גדושה קורנפלור
להקפצה –
בצל
גזר
גמבה
פטריות טרי
בצל ירוק
ברוקולי
תירס גמדי
טריאקי
קורנפלור
צ'ילי מתוק
דבש
חצי כפית שמן שומשום
שן שום
כפית ג'ינג'ר לא חייב
אופן ההכנה –
תערובת עוף לערבב הכל בקערה ולהניח על השיש ל20 דק.
לחתוך ירקות לרצועות דקות:גזר,גמבה, פטריות,ברוקלי,תירס גמדי,בצל ירוק.
לערבב בקערית רוטב: כפית קורנפלור,כף סויה,2 כפות טריקי,3 כפות צ׳ילי מתוק,1/2 כף דבש,כף שמן סומסום.
לקצוץ דק כף שום,כף ג׳ינג׳ר.
לחמם מחבת גדולה על להבה גבוה לצקת 2 כפות שמן,חצי מכמות השום והג׳ינג׳ר לטגן מעט ולהוסיף את העוף,לשטח לתת להשחים קלות להפוך לעוד דקה לערבב ולהוציא לצלחת.
לצקת 2 כפות שמן ולהוסיף את הירקות חוץ מהבצל ירוק לערבב ולכסות ל2 דק לפתוח לערבב ושוב לכסות לעוד 3 דק. לפתוח להוסיף את העוף והרוטב ולערבב כדקה.
לכבות את האש ולהוסיף את הבצל ירוק ולערבב.
הצעת הגשה:לפורר את האורז על צלחת הגשה באופן שווה ולצקת מעל את עוף והירקות.
בהצלחה!💕