עוגת תפוזים מיוחדת שכבשה את הרשת

מאיר לאה נגבי

 

 

היוגה המיוחדת הזו

בטעם נפלא ורכות נפלאה.

הערה: אצלי האפייה היתה ממושכת מהכתוב, פשוט לבדוק בעזרת קיסם. תיהנו !

 

עוגת תפוזים

כל התפוז בשלמותו נכנס לתוך העוגה

לראשונה הכין את המתכון לפני שנים אחדות שף גימי אוליבר .

חשוב: לבחור תפוז בצבעו היפה, ללא כתמים ירוקים ועם קליפה דקה (בקליפה עבה תתקבל עוגה בטעם מריר)

 

כוס ח.פ שתיה חמה

תבנית אנג'ל

המצרכים-

1 תפוז (קליפה דקה)

לחתוך ולהוציא גרעינים

3 ביצים L

1 כוס סוכר

כוס שמן (לא עד הסוף קצת פחות)

2.5 כוסות קמח מנופה

שקית סוכר וניל

שקית אבקת אפייה

 

(לשמור בצד מיץ מחצי תפוז כדי לשפוך על העוגה בעודה חמה)

 

אופן ההכנה –

במוט בלנדר או בלנדר לטחון יחד את את התפוז (בקליפתו), הסוכר, הביצה והשמן. לאחר מכן נוסיף דרך מסננת את הקמח, אבקת אפייה וסוכר וניל וטורפים עד לעיסה אחידה.

לשמן 2 תבניות אינגליש קייק.

או אנג'ל אחת סיר פלא עגול .

אופים בחום של 180 מעלות במשך 40  דקות תלוי בתנור . לאחר אפיה לשפוך על העוגה בעודה חמה את המיץ מחצי תפוז סחוט ששמרנו בצד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *