עוגת פרג ותפוחים מושלמת

צביה אורן

 

עוגת פרג ותפוחים ומעל מצופה בשוקולד!
עוגה לשבת ומתאימה לט׳ו בשבט.
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית אחת גדולה.

המצרכים-
6 ביצים
אחד ורבע כוס סוכר
175 גרם חמאה מומסת
3 כפות קמח כוסמין או רגיל
כפית אבקת אפיה
150 גרם פרג טחון
50 גרם צימוקים
2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים בפומפייה.
( תפוחי עץ גרנד)
אופן ההכנה-
מקציפים חלבונים( הלבנים) עם חצי כוס סוכר
עד לקצף אחיד ויציב.
ושמים בצד.
שוב מקציפים הפעם את החלמונים בנפרד
3/4 כוס סוכר
מוסיפים חמאה מומסת
150 גרם פרג טחון
3 כפות קמח
את שתי התפוחים המגוררים
ואת הצימוקים ואת אבקת האפיה
מערבבים היטב
לאחר מכן מערבבים את החלבונים המוקצפים לתוך שאר הבלילה.
בצורת קיפול.
עד שהכל מעורבב היטב.
משמנים את התבניות המאורכות
ומעבירים אליה את כל הבלילה, מישרים קו ומכניסים לתנור180 מעלות.
עד שהקיסם יבש.
כאשר העוגה קרה אפשר לקשט בקרם שוקולד, או קקאו.

הכנת הקרם:
3 כפות סוכר עם מעט מים ממיסים את הסוכר על ידי חימום קל על האש
להוסיף 3 כפות קקאו, מערבבים עד להמסה והכל חלק.
מוסיפים צהב אחד של ביצה, מערבבים
מוסיפים 1/4 מרגרינה ללא מלח
ומערבבים עד לזיגוג חלק ומבריק.
מורחים עם לקקן על העוגה מעל.

אפשר כל קרם ואפשר בלי קרם שוקולד מאד טעימה , רכה, וקלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *