המתכון לפאי פרג מעלף

שוש גבריאל

 

פאי פרג הוא לא סתם קינוח, הוא חגיגה של טעמים ומרקמים.

השילוב בין הבצק הפריך למלית הפרג העשירה יוצר תענוג שאי אפשר לעמוד בפניו.

כל ביס הוא מסע קסום אל עולם של מתיקות עדינה וניחוחות משכרים

. אז אם אתם מחפשים קינוח שיגנוב את ההצגה בפורים ובכלל בשבתות

פאי פרג הוא הבחירה המושלמת.

 

מאת שוש גבריאל

המצרכים –

350 גר' חמאה

כוס וחצי אבקת סוכר

2 ביצים

קמח כחצי קילו לפי הצורך

מילוי –

כוס וחצי חלב

כוס סוכר

400 גר' פרג טחון טרי

100 גר' חמאה

חצי כוס דבש

כפית תמצית וניל

קליפת לימון מלימון שלם

רבע כוס צימוקים

חצי כוס ביסקוויט טחון או קמח שקדים .

 

אופן ההכנה –

את הבצק נערבב יחד במיקסר לבצק אחיד.

נשים במקרר לשעה.

נכין את המלית –

נבשל חלב וסוכר לאחר שנס נוסיף את הפרג נבשל כמה דקות ונוריד מהגז.

נוסיף את כל החומרים .

נקרר.

נפתח כחצי מהבצק ונרדד לעיגול גדול.

נעביר לתבנית עגולה 24 או 26..

נחורר עם מזלג ונאפה 170 מעלות רבע שעה.

 

את הבצק  הנותר נרדד לעיגול בגודל התבנית .

נמלא במלית  הפרג מעל הבצק האפוי למחצה.

 

נאפה בחום  175 מעלות בערך 40 דקות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *