בואו נודה בזה, אין כמו קציצות ביתיות חמות וטעימות שנמסות בפה.
כל ביס הוא חגיגה של טעמים, ניחוחות וזיכרונות ילדות מתוקים.
מתכון לקציצות הכי טעימות שיש
הכי מנחם של בית
מתכון מאת – tal Dubenboim
מתכון לקציצות הבסיסי וכמה מתכוני רטבים
המצרכים –
להכנת הקציצות –
חצי קילו בשר טחון
בצל מטוגן
2 כפות פירורי לחם ,
3 תפוחי אדמה מעוכים
ביצה
פטרוזיליה ,
כפית אריסה מתוקה
מלח פלפל , קצת קינמון ,
כורכום , כמון
וכף גדושה של פפריקה .
אופן ההכנה –
את התערובת מערבבים יוצרים קציצות
ומטגנים משני הצדדים לסגירה.
לרוטב עלי מנגולד ושומר –
מטגנים רצועות בצל , שומר וקוביות סלרי .
מוסיפים 2 פלפלים מתוקים יבשים .
מוסיפים 4 עגבניות מגורדות וכף סילאן . כף אריסה מתוקה ,
2 כפות פפריקה גדושות מאוד וכורכום את כל זה לשים בכוס פלסטיק ולהוסיף מעט שמן לערבב ולשפוך . מלח .
נחתוך לרצועות דקות 2 חבילות מנגולד ונוסיף לסיר נסגור את המכסה כדי שיאדו .
לאחר שהמנגולד
ניהיה מושי נוסיף 2 כוסות מים רותחים , טועמים ומתקנים טעמים אם צריך .
קצת פפריקה קצת אריסה ומלח .
מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב , נותנים לרוטב לרתוח שלוש דקות עם הקציצות ונוריד את הלהבה לעוד 20 דקות .
לרוטב אדום פשוט וטעים –
מטגנים שני בצלים בינונים חתוכים לרצועות עד שנעשה שקוף ומוסיפים כף סילאן .
חותכים גמבה אדומה לרצועות ומוסיפים לטיגון חותכים קוביות סרי גסות גם מהעלים וגם מהגבעול . מוסיפים רסק עגבניות 150 גרם .
מוסיפים עוד קצת שמן . את התבלינים שמים בכוס חדפ – 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה ,
קצת כורכום ומוסיפים שמן ככה התבלינים נפתחים ושופכים על הכל . מוסיפים פטרוזיליה חתוכה .
מערבבים הכל ומוסיפים כוס מים רותחים .
מוסיפים מלח ועוד סילאן קצת ומתקנים טעמים אם צריך .
שמים על להבה גבוהה עד לרתיחה מוסיפים את הקציצות ומנמיכים את האש . 20 דקות ומוכן
.
לרוטב של אפונה ושומר –
מטגנים רצועות בצל וקוביות סלרי ( 2 גבעולי סלרי ובצל 1 ) עד שנעשה שקוף .
מוסיפים שומר חתוך וממשיכים לטגן עד שמתרכך . מוספים חצי שקית אפונה קפואה .
שמים 2 כפות שטוחות של מרק עוף עם רבע כוס מים רותחים ושופכים לסיר שלנו , לאחר מכן מוסיפים –
כורכום איזה כפית וחצי / כף , כף גדושה פפריקה אדומה ומלח .
מוסיפים מים לפי העין בערך כוס וחצי / שתיים אולי גם פחות להבה גבוהה שלוש דקות
ומורידים את הרוטב איזה חמש דקות על להבה נמוכה
מוסיפים את הקציצות המטוגנות שלנו ל20 דקות
על הגז ולאחר מכן 4 דקות בערך גריל בתנור וואמל'ה איזה סיר יצא.
…