מתכון לצלי בקר 5 עם פטריות וערמונים – מנה חגיגית ומרשימה

בת שבע מירון
צלי פטריות וערמונים לחג❤️
(מתכון של דורית כהן).
המצרכים – 
נתח של בשר מספר 5 טרי קילו וחצי לפחות
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי
קופסא פטריות שמפיניון טריות
קופסא פטריות פורטובלו טריות
שתי חבילות ערמונים
2 בצל
1 גזר גדול
ראש שום
חצי כוס יין חצי יבש אדום
תבלינים לפי טעם
מלח פלפל סילאן
כף מרק בצל/פטריות או רוטב צלי
חצי כוס יין
אופן ההכנה-
בסיר רחב עם מעט שמן נצרוב את הבשר מצד לצד עד לסגירה שלו ..
נוסיף באותו הסיר מים רותחים עד לגובה הבשר עם כמה עלי דפנה ,.
4 פלפל אנגלי , נרתיח את הבשר ונבשל עד לריכוך ,לפחות שעתיים (אפשר בסיר לחץ)
. נקרר את הנתח , לשמור בכלי את הנוזלים שבסיר , ונכניס למקרר ללילה ..
– אפשר גם בלי כל התהליך הזה אבל אז יש לפרוס את הנתח הטרי ולבשל בתוך הרוטב כשעתיים וחצי.
לאחר לילה במקרר, נחתוך את נתח הבשר לפרוסות בעובי הרצוי..
בסיר סוטאג׳ רחב נטגן את רצועות הבצל עד להזהבה קלה ,.
נוסיף את את שיני השום חצויות ,.
את הפטריות חתוכות ונמשיך ונטגן קלות ..
נניח את פרוסות הבשר על הבצל והפטריות , ניקח כף גדושה של צלי בקר של קנור או מרק בצל ,
נמהל אותה בכוס מים רותחים , נשפוך לתוך הסיר,
נוסיף עוד כוס מהנוזלים של ציר הבשר ,נוסיף מעט כורכום, פלפל שחור, מעט מלח ,
נמשיך לבשל עד לצמצום הנוזלים.
לאחר מכן נוסיף חצי כוס יין יחד עם הערמונים ,.
נמשיך לבשל עד לספיגת טעמים וצמצום הנוזלים  עוד כשעה לפחות.
בתאבון ובהצלחה 🌺

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *