רולדה קרם תות וניל לפסח 


מאת – חני קונאשוילי
המצרכים –
4 ביצים L מופרדות
4 כפות סוכר
2 כפות שמן
4 כפות קמח תופח כשר לפסח
כפית תמצית וניל
רסק תותים –
12 תותים
כף אבקת סוכר
לקצפת –
שמנת וחצי מתוקה או צמחית (375 מ"ל)
חצי כוס חלב או צמחי
אינסטנט פודינג וניל
2 סוכר וניל
למתכונים לפסח ללחוץ כאן
אופן ההכנה –
להקציף חלבונים להוסיף סוכר בהדרגה עד לקצף יציב.
להנמיך מהירות להוסיף חלמונים שמן ותמצית וניל.
לבסוף את הקמח.
בתבנית של התנור לשמן נייר אפיה היטב.
לאפות בטמפרטורה 170 מעלות כ 15 דקות.
לקרר 2 דקות ולגלגל עם הנייר לרולדה .
לחכות עד שיתקרר לגמרי.
לרסק תותים:
לשטות 12 תותים גדולים
לשים במעבד מזון עם כף אבקת סוכר עד שיהפוך לרסק חלק.
לקרם:
1וחצי שמנת מתוקה/צמחית לפרווה
חצי כוס חלב/רבע כוס מים או חלב סויה לפרווה.
1 פודינג וניל
2 סוכר וניל.
להקציף הכל לקצף יציב.
להוסיף את רסק התותים.
לערבל דקה נוספת.
לפתוח את הרולדה. להוציא את הנייר .
למרוח 3/4 מכמות הקרם.
לגלגל.
להעביר למגש לקשט עם הקרם שנותר.
** אפשר חצי מרסק התותים לשים בקרם וחצי למרוח על העוגה לפני שמורחים את הקרם****
בהצלחה חני

