המתכון לקניידלך הכי מוצלח – יוצא פצצה !

ליאת בן משה

זה המתכון המוצלח שלי לקניידלך יוצא פצצה

התמונה באדיבות ליאת

 

המצרכים –

כוס קמח מצה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מי סודה, או מי ברז.
3 ביצים
מלח,
פלפל שחור
אופן ההכנה –
לערבב את כל המרכיבים .
לשים במקרר לחצי שעה לנוח
לחמם סיר עם מים ,מלח פלפל שחור אפשר טיפה מרק עוף לא חובה
לבשל אותם עד שהם צפים למעלה כמו בתמונה .
לסנן.
להגיש בתוך מרק עוף צח
מתכון למרק עוף –

מרכיבים:

  • 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג), חתוך לחלקים
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 10-12 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את חלקי העוף.
  2. בסיר גדול, מניחים את העוף, הבצל, הגזר, הסלרי, השום והפטרוזיליה.
  3. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף והירקות.
  4. מוסיפים מלח ופלפל.
  5. מביאים את המרק לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש.
  6. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהעוף רך מאוד. מסירים את הקצף שנוצר מדי פעם.
  7. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים לו להתקרר מעט.
  8. מסננים את המרק במסננת דקה כדי להסיר את הירקות והתבלינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *