זה המתכון המוצלח שלי לקניידלך יוצא פצצה
התמונה באדיבות ליאת
המצרכים –
כוס קמח מצה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מי סודה, או מי ברז.
3 ביצים
מלח,
פלפל שחור
אופן ההכנה –
לערבב את כל המרכיבים .
לשים במקרר לחצי שעה לנוח
לחמם סיר עם מים ,מלח פלפל שחור אפשר טיפה מרק עוף לא חובה
לבשל אותם עד שהם צפים למעלה כמו בתמונה .
לסנן.
להגיש בתוך מרק עוף צח
מתכון למרק עוף –
מרכיבים:
- 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג), חתוך לחלקים
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
- 4 שיני שום, קלופות
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 10-12 כוסות מים
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את חלקי העוף.
- בסיר גדול, מניחים את העוף, הבצל, הגזר, הסלרי, השום והפטרוזיליה.
- מוסיפים מים עד לכיסוי העוף והירקות.
- מוסיפים מלח ופלפל.
- מביאים את המרק לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהעוף רך מאוד. מסירים את הקצף שנוצר מדי פעם.
- מוציאים את העוף מהסיר ומניחים לו להתקרר מעט.
- מסננים את המרק במסננת דקה כדי להסיר את הירקות והתבלינים.