הצלי הזה שמים במרכז של השולחן של החג וכולם מתפעלים ומבקשים את המתכון
המצרכים –
לבישול הנתח בסיר לחץ-
עלה סלרי
נתח צלי כתף 2 קילו
בצל
עלה דפנה
גרגירי פלפל אנגלי
מלח פלפל שחור
לרוטב –
2-3 בצלים
6 שיני שום
2 סלסלות פטריות טרי
כוס יין אדום
שקית רוטב צלי או 2 כפות מרק בצל
כף פפריקה
מלח
פלפל
מעט כורכום וכמון
סילאן 3 כפות או דבש
פלפל אנגלי כמה גרגירים
עלי דפנה 3-4 עלים
קורט אגוז מוסקט
תפוחי אדמה הקטנים או רגילים לחתוך לפרוסות .
אופן ההכנה –
צולים את נתח הבשר בסיר מכל צדדים.
מכסים במים עם בצל חתוך גס, עלי דפנה פלפל אנגלי וסלרי מלח פלפל.
עדיפות לסיר לחץ בישול על אש נמוכה כשעתיים.
מסננים את הנוזל ומקררים את הנתח במקרר.
למחרת חותכים לפרוסות.
לוקחים סיר גדול ומכינים בו את הרוטב .
מטגנים בצל ושום.
מוסיפים תבלינים ואת הפטריות והיין.
מסדרים את הבשר ותפוחי אדמה מסביב.
להוסיף 2 וחצי כוסות או יותר מהציר המסונן.
ומבשלים על אש נמוכה שעה.
אחר כך לסיור השחמה יפה בתנור ולהגיש.